De online CKV-dag heeft de volgende deelnemers: Kröller-Müller Museum, Tim van Esch (frontman van Handsome Poets), Scapino Ballet, Holland Opera en Kleinkunstig. 

Kröller-Müller Museum

Het  Kröller Müller Museum is een van onze bekendste moderne musea in Nederland. Gelegen in het prachtige Nationaal Park de Hoge Veluwe in Otterlo heeft het museum een indrukwekkend grote collectie moderne kunst. Naast een van de grootste collecties kunstwerken van Vincent van Gogh, de werken van Mondriaan en Picasso, staat het Kröller Müller Museum bekend om de unieke beeldentuin.

160 werken van internationaal geroemde kunstenaars sieren 25 hectare van het park, van Jean Dubuffet tot Joep van Lieshout. Wij mogen uw leerlingen virtueel meenemen in deze monumentale beeldentuin!

“Wij horen leerlingen normaliter in onze beeldentuin luidkeels selfies maken met de kunstwerken of zien ze verspreid door de tuin in het gras tekeningen maken. Dat aanzicht missen wij ontzettend maar gelukkig kunnen de leerlingen met deze virtuele rondleiding de tuin online toch nog bezoeken en de kunstwerken van dichtbij bewonderen. Wij wensen jullie veel plezier!” – Sandra Boks

Sandra Boks en Matthea Verweij-Versteeg zijn vanuit het Kröller Müller Museum actief betrokken geweest bij de opzet van deze online rondleiding.

Handsome Poets (Tim van Esch)

Tim van Esch is de frontman van de indie pop band Handsome Poets. Hij is zanger en schrijft muzieknummers. Samen met zijn succesvolle band reist hij het hele land door en geeft optredens op verschillende podia, van festivals tot in de kroeg.

Samen met zijn band heeft hij in 2019 een theatershow geproduceerd. In die hoedanigheid heeft hij zich ontwikkelt tot theatermaker en kan deze vorm van verhalen vertellen bij zijn rijke ervaring worden gerekend. Hij geeft geregeld workshops binnen verschillende instellingen en doet dit met veel plezier en passie. Connectie met publiek vindt Tim erg waardevol en zoekt dit graag op in zijn werk en educatie.

 “Ik wil jongeren inspireren om hun verhaal te durven vertellen. En de rol die ik daarin wil vervullen is de vonk die ze inspireert om dat verhaal op een creatieve manier te vertellen.” – Tim van Esch

Scapino Ballet

Het Scapino Ballet Rotterdam is Nederlands stoerste én oudste moderne dans- en balletgezelschap. De producties van het Scapino Ballet zijn vernieuwend, uitgesproken en hebben een drang om je te veroveren. Ze maken hun dansvoorstellingen voor iedereen, ook voor het publiek dat nog nooit een dansvoorstelling heeft gezien.

Met hun theatrale karakter zoeken ze de grenzen op van hun eigen kunstvorm en kijken daarbij ook over de muren van die eigen kunstvorm. Met veel lef en een onuitputtelijke creativiteit laat het gezelschap je de wereld waarin we leven ervaren.

“Moderne vormen van communicatie zijn nu belangrijker dan ooit en de choreografie van While we can van Felix Landerer gaat hierover. Het is een onderwerp wat actueel is en het is dan ook perfect om met je leerlingen te behandelen!” – Nicole Rust (Hoofd Educatie bij Scapino Ballet Rotterdam)

Holland Opera

Holland Opera is een operagezelschap dat zich onderscheidt als het eerste zelfstandige jeugdoperahuis in Europa. Naast dat het een van onze bekendste operagezelschappen is in Nederland maken ze ook internationaal naam met hun producties voor de jeugd. Klassieke opera’s worden voor de jeugdproducties in een modern jasje gestoken en spreken op deze manier de belevingswereld van jongeren aan. Ze behandelen maatschappelijke thema’s in hun voorstellingen met de overtuiging dat muziek een universele taal is die prikkelt tot kijken, luisteren en communiceren.

“Je leerlingen kennis laten maken met een kunstvorm als opera kan perfect tijdens een cultuurdag. Vaak hoor je achteraf van leerlingen dat ze dachten dat opera niet iets voor hen was, maar dat ze het toch ontzettend tof vonden!” – Joke Veenstra (Hoofd Educatie bij Holland Opera)