Het online programma

Bepaal zelf de inhoud van je CKV-dag. De workshops en activiteiten worden per klas gevolgd en kunnen meermaals per dag gegeven worden. Bekijk hier hoe het werkt.

Foto: Wieneke Hofland

CKV activiteiten online organiseren

Het afgelopen jaar was natuurlijk een bizar jaar. Plotseling moeten kunstvakken online gegeven worden. In gesprekken met leerkrachten hebben we vaak gehoord hoe lastig dat was. Leerlingen hebben thuis bijvoorbeeld geen materiaal, maar je mist ook de interactie in een creatief proces; dat je in kan spelen op wat een leerling doet. CKVdag.nl heeft speciaal voor CKV, online CKV activiteiten en workshops ontwikkeld in samenwerking met het Kröller-Müller Museum, het Scapino Ballet, de indie band Handsome Poets en het Groninger Museum

Online ckv activiteit met het Kröller-Müller Museum

We hebben samen met het Kröller-Müller Museum twee online ckv activiteiten ontwikkeld: een rondleiding door de beeldentuin en een rondleiding langs de Van Gogh Collectie. Beide rondleiding bestaan uit een stuk beschouwing en uit actieve opdrachten. Deze actieve opdrachten geven een extra verdieping bij wat de leerlingen hebben gezien. De rondleidingen worden live begeleid door een workshopleider.

Tim van Esch van Handsome Poets

De workshop van Tim van Esch van Handsome Poets is bijzonder. Tim neemt leerlingen mee in de creatieve ontwikkeling van zijn band. Het gave is dat leerlingen de workshop van hem krijgen. Ze hebben dus direct contact met de artiest die ook alles heeft meegemaakt waarover verteld wordt.

Online activiteit met het Groninger Museum

Toen we de online CKV activiteiten die we met het Groninger Museum hebben ontwikkeld lanceerde, was een veelgehoorde reactie “eindelijk kan ik met mijn leerlingen naar het Groninger Museum”. Voor veel scholen is het haast onmogelijk om naar Groningen te reizen. Alleen al de kosten voor het vervoer maken het onmogelijk. In deze workshop maken leerlingen kennis met zowel het gebouw als de unieke collectie kunst en design. Ook deze workshop is een combinatie van een live rondleiding en actieve opdrachten.

Foto: Hans Gerritsen

Online workshop met het Scapino Ballet

Online een dansworkshop, toen we voor het eerst met het Scapino Ballet belde over de mogelijkheden was er gelijk een klik; we gingen samen de uitdaging aan! En wat voor een online workshop is het geworden. Het is een geweldig succes. Door de combinatie van kijken naar een ballet en kleine toegankelijke dansoefeningen, lukt het om leerlingen een veilig gevoel te geven en toch een choreografie te maken. Ondanks alle beperkingen van onderwijs op afstand, kunnen leerlingen dus toch actief de discipline dans ervaren.

Deelnemende aanbieders aan de online CKV-dag