Aanbieder

Online bezoek aan de Van Gogh galerij in het Kröller-Müller Museum

Online bezoek aan de Van Gogh galerij in het Kröller-Müller Museum

Tijdens deze online tour krijgen leerlingen de unieke kans om een deel van de Van Gogh collectie in het Kröller-Müller Museum te ontdekken. In een leeg museum lopen leerlingen langs de schilderijen van één van Nederlands bekendste schilders. Tijdens deze interactieve tour begeleidt onze workshopleider de leerlingen live door het leven van Vincent van Gogh. Zijn werk wordt uitvoerig behandeld, waarbij er vergelijkingen worden gemaakt met andere kunstenaars uit dezelfde periode.

Samen met de workshopleider bekijken de leerlingen tien schilderijen van Van Gogh. Ieder schilderij wordt toegelicht, waarbij de workshopleider leerlingen ook vragen stelt over het werk. De verhalen en feitjes zijn zo opgesteld, dat we denken dat de informatie leuk en begrijpelijk is voor de leerlingen! Wat zijn nou de spannende weetjes van dit kunstwerk van Van Gogh? Deze man heeft immers een bijzonder leven geleefd. Daarnaast gaan de leerlingen zelf aan de slag met onze opdrachten. Deze opdrachten zijn verspreid door de tour en gelinkt aan dat wat leerlingen zien in de video. De resultaten kunnen vervolgens worden toegevoegd aan het CKV-dossier van de leerlingen. De rondleiding langs de werken van Vincent Van Gogh wordt naar onderwijsniveau gegeven en aangepast.

Van Gogh Kroller-Muller Museum tijdens de online CKV-dag

Aanvullende mogelijkheden

De Van Gogh tour leent zich perfect als kern van een unieke en leerzame online ckv dag! Combineer deze tour met een van onze andere online workshops. Denk aan de online workshop Illustratie of de workshop Podcast maken bijvoorbeeld.

Benodigdheden

De leerling heeft voor aanvang van de workshop het volgende klaarliggen: papier, een pen en stiften.

Een extra device zoals een tablet of telefoon is aanbevolen.

Meer informatie aanvragen