Aanbieder

Online tour in het Groninger Museum

Online tour in het Groninger Museum

Samen met het Groninger Museum is een unieke online museum tour ontwikkeld. De tour geeft leerlingen de kans om het museum en de collectie te ontdekken. We lopen virtueel langs de topstukken van het museum en bekijken het bijzondere gebouw.

De tour langs en door het Groninger Museum vindt plaats onder begeleiding van een workshopleider. Dit zorgt ervoor dat de tour geheel interactief is, waarbij er alle ruimte is voor vragen. Leerlingen gaan tijdens de CKV-workshop aan de slag met speciaal ontwikkelde opdrachten. Allemaal direct gelinkt aan de tour door het Groninger Museum. Dit lesmateriaal bestaat onder andere uit zelfstandige zoekopdrachten, vragen aan de hand van het videomateriaal en uiteraard een beeldende opdracht.

Groninger Museum tijdens de online CKV-dag


Deze tour is door ons samen met het Groninger museum ontwikkeld om aan te sluiten op de CKV-doelen en de eindtermen voor het vak Beeldende Vorming. De focus van deze CKV-workshop ligt bij de architectuur van het gebouw. Wat zijn de ideeën en functies van alle ruimtes? Hoe kwamen de vaste collecties tot stand? De opdrachten spiegelen zich aan de ruimtes, onderdelen of kunstwerken die in het museum te zien zijn. Zo leren de leerlingen over contrasten in materiaal, kleur en het gebruik van licht. Een combinatie van onderzoek, observatie en experiment!

Aanvullende mogelijkheden

Enthousiast over deze online tour? Neem ook een kijkje bij ons ander online aanbod en combineer deze tour met het Kröller-Müller Museum of de online workshop van het Scapino Ballet.

Benodigdheden

De leerling heeft voor aanvang van de workshop het volgende klaarliggen: telefoon of tablet, papier en verschillende kleuren stiften of potloden.

Meer informatie aanvragen