Aanbieder

Online workshop Animatie

Online workshop Animatie

We hebben allemaal wel naar animatiefilms gekeken als kind, en voor volwassenen blijft het nog steeds een genre om je bij te verwonderen. Het geeft de mogelijkheid om een fantasiewereld tot leven te brengen op het scherm. Het succes van Disney en Pixar is niet voor niets groot. Hoe maak je een animatiefilm? Uw leerlingen gaan tijdens deze online workshop Animatie leren hoe je een animatiefilm maakt en maken hun eigen unieke animatiefilm.

De workshop start met een live introductie van de workshopdocent. De leerlingen krijgen een uitleg over het stop motion animatie programma waarin ze gaan werken en de mogelijkheden voor het decor worden besproken. Na deze uitleg gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun animatiefilm. Ze bedenken een verhaal en bouwen de set met gebruik van verschillende materialen. Vervolgens gaan de leerlingen de set en de figuren fotograferen. Door meerdere foto’s achter elkaar te monteren creëren de leerlingen hun animatiefilm. Onder live begeleiding van de workshopdocent presenteren de leerlingen hun animatiefilm aan elkaar.

Aanvullende mogelijkheden

Laat uw leerlingen ook kennismaken met een ander aspect van filmmaken, namelijk de geluidseffecten. Tijdens de online workshop Sound Design gaan de leerlingen hun eigen geluidseffecten ontwerpen en maken.

Benodigdheden

De leerling is in het bezit van een eigen smartphone of tablet waar de gratis app ‘Stop Motion Studio’ voor aanvang van de workshop op gedownload is. De leerling maakt gebruik van eigen materialen zoals sleutels, pennen, knuffels etc.

Leerdoelen

  • De leerling leert zijn/haar verbeelding te gebruiken en toe te passen tot een eindproduct.
  • Door het gebruik van foto’s die achter elkaar geplakt worden tot een verhaal leert de leerling vooruit denken en plannen.

Meer informatie aanvragen