Aanbieder

Online workshop Beatmaking

Online workshop Beatmaking

Muziek is tegenwoordig vaak digitaal geproduceerd in muziekprogramma’s. Je kunt een heel muzieknummer volkomen in een digitaal computerprogramma maken zonder dat er instrumenten aan te pas komen. Leerlingen leren tijdens deze online workshop Beatmaking zo’n muzieknummer maken. Door goed te luisteren en te werken met snelheid, ritme en geluidseffecten hebben de leerlingen aan het eind van deze workshop een eigen gemaakte muzieknummer!

De workshop start met muziek en een live uitleg van de workshopdocent. Daarin wordt real-time audio engineering behandeld. De workshopleider bespreekt basiselementen van het produceren van beats, zoals het toepassen van ritme, snelheid, de bas en geluidseffecten. De leerlingen gaan actief meedoen onder live begeleiding van de workshopdocent en oefenen met de technieken. Zo krijgen ze beter inzicht in de opbouw van een muzieknummer. Vervolgens gaan ze aan de slag met het maken van een eigen muzieknummer in het computerprogramma. We sluiten de workshop af met het luisteren naar elkaars muzieknummers.

Aanvullende mogelijkheden

Maak er een muzikale online cultuurdag en zoek in aanvulling op de workshop Beatmaking nog andere inspirerende virtuele CKV-activiteiten uit! Bijvoorbeeld van de frontman van de succesvolle indie pop band Handsome Poets.

Benodigdheden

De leerling is in het bezit van een eigen smartphone/tablet/pc. De leerling is in het bezit van een eigen headset/oordopjes met microfoon.

Leerdoelen

  • De leerling leert de basistechnieken van de productie van digitale muziek.
  • De leerling leert ritme, baslijnen en melodielijnen te herkennen.
  • De leerling leert een muzieknummer op te bouwen.
  • De leerling leert digitale productie begrippen als synths, vst’s, reverb, modulation, DAW, EQ, compressie, audio samples.

Meer informatie aanvragen