Aanbieder

Online workshop Cartoontekenen

Online workshop Cartoontekenen

Een cartoon kan met weinig ontzettend veel zeggen. We kennen ze van de kranten bijvoorbeeld. Een maatschappelijk thema wordt met humor en een tekening aangekaart en meestal snappen we snel wat de boodschap is van de cartoonist. Hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Leerlingen leren het proces van cartoontekenen in deze interactieve online workshop onder live begeleiding van een professionele tekenaar.

Wat is een cartoon nou eigenlijk? Het antwoord op deze vraag is waar de workshop mee begint. De workshopdocent geeft live uitleg over de cartoon en wat het verschil is tussen een cartoon en een strip bijvoorbeeld. Vervolgens leren de leerlingen hoe ze zelf een cartoon kunnen maken. Hoe je je boodschap met humor overbrengt in een tekening en wat de rol is van de korte tekst. De leerlingen leren welke tekentechnieken ze kunnen toepassen om hun boodschap goed in hun tekening te vangen. Met de boodschap als uitgangspunt en de geleerde technieken aan de hand van voorbeelden, gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen cartoon. We ronden de workshop af met een presentatie van alle resultaten aan elkaar en de workshopdocent.

Aanvullende mogelijkheden

Laat uw leerlingen online en interactief kennismaken met andere kunstdisciplines door deze workshop aan te vullen met de andere online workshops uit ons aanbod!

Benodigdheden

De leerling heeft voor aanvang van de workshop het volgende klaarliggen: papier, een pen en stiften. Als de leerling geen stiften in huis heeft is het ook mogelijk om potloden te gebruiken.

Leerdoelen

  • De leerling leert humor doeltreffend toe te passen in de vorm van een tekening en/of tekst.
  • De leerling onderzoekt de grenzen van humor. Wanneer gaat een grap ‘te ver’?
  • De leerling leert zijn/haar boodschap te communiceren met beeld.

Meer informatie aanvragen