Aanbieder

Online workshop Column schrijven

Online workshop Column schrijven

We hebben allemaal wel wat te vertellen. We hebben onze meningen en gedachtes over actualiteiten bijvoorbeeld of willen verhalen over ons alledaags leven kwijt. Een column is een mooie manier om verhalen kort en pakkend te delen. Er zijn geen regels wat betreft het onderwerp, je kunt over vanalles schrijven. Leerlingen leren hun verhalen in deze online workshop Column Schrijven compact, creatief en begrijpelijk op te schrijven. Een ervaren schrijfdocent gaat live met ze aan de slag.

De leerlingen worden live begeleid door een ervaren schrijfdocent. Wat is een column? Wat vinden we ‘leuk’ om te lezen? De schrijfdocent gaat actief met de leerlingen deze vragen beantwoorden en samen bespreken zij hoe een column schrijven in zijn werk gaat. Je wilt natuurlijk de aandacht van je publiek krijgen en zorgen dat je verhaal goed overkomt. De schrijfdocent geeft schrijftips en legt uit hoe je een korte tekst op een creatieve wijze interessant maakt voor je publiek. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag met hun eigen column schrijven. De workshop wordt afgesloten met het voordragen van de columns aan elkaar en aan de schrijfdocent. 

Aanvullende mogelijkheden

Laat uw leerlingen ook kennis maken met andere kunstdisciplines door deze workshop aan te vullen met een van onze andere online workshops. We hebben een mooi en divers aanbod. Keus genoeg dus! Of laat uw leerlingen een andere virtuele CKV-activiteit doen en laat ze hun column schrijven aan de hand van die belevenis.

Benodigdheden

De leerling heeft voor aanvang van de workshop het volgende klaarliggen: papier, een pen of potlood.

Leerdoelen

  • De leerling leert een verhalend verslag te schrijven van een eigen gekozen onderwerp.
  • De leerling leert creatief schrijven.
  • De leerling leert de interesse van het publiek te vangen met zijn/haar schrijfwijze.

Meer informatie aanvragen