Aanbieder

Online workshop Illustratie

Online workshop Illustratie

Wij komen overal wel illustraties tegen. Je ziet ze op verpakkingen, op kleding, en uiteraard in kinderboeken. Voor geïllustreerde kinderboeken is er zelfs een prijs te winnen, het Gouden Penseel. In deze online workshop gaan leerlingen alles leren over illustratie en hoe ze zelf kunnen illustreren. Wie weet zit er een toekomstige winnaar van het Gouden Penseel tussen!

Illustraties zijn vaak verbonden aan een tekst, zoals in een kinderboek bijvoorbeeld. De workshop begint met een live uitleg van de workshopdocent over deze verbanden. De workshopleider vertelt over de functie van een illustratie en de technieken die illustratoren gebruiken. Er worden voorbeelden getoond en toelichting gegeven op deze voorbeelden, de een is wat beroemder dan de ander. Met de opgedane kennis van de uitleg gaan de leerlingen zelf aan de slag met illustreren. Ze krijgen verschillende actieve opdrachten om het illustreren onder de knie te krijgen. De workshop eindigt met een live bespreking van het werk met de andere leerlingen en de workshopdocent.

Aanvullende mogelijkheden

Maak er een online cultuurdag van en neem uw leerlingen virtueel mee naar het Kröller-Möller Museum. Je leerlingen kennis laten maken met andere kunstdisciplines? Dat kan door deze workshop aan te vullen met een van onze andere online workshops.

Benodigdheden

De leerling heeft voor aanvang van de workshop het volgende klaarliggen: papier, een pen en stiften. Als de leerling geen stiften in huis heeft is het ook mogelijk om potloden, verf of inkt te gebruiken. Bij voorkeur heeft de leerling verschillende diktes penselen wanneer er verf of inkt wordt gebruikt.

Leerdoelen

  • De leerling leert wat illustreren inhoudt en wat voor functies illustraties hebben.
  • De leerling leert met verschillende materialen werken.
  • De leerling leert het versterkend verband tussen tekst en beeld.
  • De leerling maakt kennis met verschillende tekentechnieken als kleurgebruik, vakverdeling en typografie.

Meer informatie aanvragen