Aanbieder

Online workshop Podcast maken

Online workshop Podcast maken

Podcasts worden steeds populairder. We consumeren graag informatie, maar hebben niet altijd de tijd om ervoor te gaan zitten en te luisteren. Als je je ogen nodig hebt voor iets anders is een podcast dé manier om vermaakt te worden. Klusjes doen in huis, reizen of tekenen, het zijn allemaal activiteiten waarbij een podcast een welkom gezelschap is. In de online workshop Podcast maken, gaan leerlingen aan de slag met dit populaire medium!

Maar hoe worden podcasts gemaakt? En hoe breng je je verhaal het beste over? De workshop wordt gestart met een live introductie van de workshopdocent. De leerlingen leren wat een podcast is en de verschillen tussen podcasts. Vervolgens gaan ze individueel aan de slag met een eigen ontwerp voor een podcast. Ze bedenken het soort podcast dat ze willen maken, het verhaal dat ze willen vertellen en welke muziek het beste past bij bijvoorbeeld het intro van hun podcast. Als het ontwerp klaar is gaan de leerlingen hun podcast opnemen en monteren. Er zijn tijdens de workshop live feedbackmomenten met de workshopdocent en de andere leerlingen. Aan het eind van deze workshop hebben de leerlingen hun eerste eigen podcast gemaakt!

Aanvullende mogelijkheden

Houd het thema van geluidstechnieken vast en vul deze workshop aan met een van onze andere online workshops zoals de online workshop Sound Design.

Benodigdheden

De leerling is in het bezit van een eigen smartphone, tablet of pc. De leerling is in het bezit van een eigen headset/oordopjes met microfoon.

Leerdoelen

  • De leerling leert manipulatietechnieken van geluid.
  • De leerling leert geluidsopname technieken en montagetechnieken toepassen.
  • De leerling leert een verhaal om te zetten in een bruikbaar script.
  • De leerling leert op basis van publiek creatieve keuzes te maken.

Meer informatie aanvragen