Aanbieder

Online workshop Sound Design

Online workshop Sound Design

Elk geluid in een film is van belang en over nagedacht. We zijn er vaak niet zo van bewust, maar zonder geluidseffecten zou een verhaal in een film minder goed overgebracht kunnen worden. Als er bijvoorbeeld iets op de grond valt in een film is het vaak een opgenomen geluidseffect dat je hoort. Of wanneer er een spannende scène voorbij komt, hoor je allerlei geluiden die zijn toegevoegd om het verhaal zo impactvol mogelijk over te brengen aan het publiek. Tijdens de online workshop Sound Design leren leerlingen over de inzet van deze effecten. Ze gaan aan de slag met het ontwerpen en maken van hun eigen geluidseffecten.

De workshop begint met een live introductie van onze workshopdocent. Ze bekijken een korte documentaire waarin onder andere voorbeelden te zien zijn van Sound Design. Op deze manier krijgen de leerlingen een goed beeld van wat Sound Design is. Na het zien van deze korte film vertelt de workshopdocent meer over hoe je geluidseffecten ontwerpt en maakt. Hij laat de leerlingen zien hoe ze een dynamische wereld kunnen creëren met geluid. Vervolgens krijgen de leerlingen een korte animatiefilm te zien waar ze zelf het geluid voor gaan ontwerpen en maken. Ze laten hun creativiteit de vrije loop nemen en maken een script van hun eigen bedachte geluidseffecten. Ze nemen ze op en de workshop wordt afgesloten met een presentatie van hun werk aan elkaar en de workshopdocent.

Aanvullende mogelijkheden

De leerlingen maken tijdens deze workshop geluiden voor hetzelfde animatiefilmpje. Laat ze een eigen unieke animatiefilm maken door deze online workshop aan te vullen met de online workshop Animatie!

Benodigdheden

De leerling is in het bezit van een eigen smartphone/tablet/pc. De leerling is in het bezit van een eigen headset/oordopjes met microfoon. 

Leerdoelen

  • De leerling leert de functie van geluid in film.
  • De leerling leert het verschil tussen muziek en geluid in film en de inzet ervan.
  • De leerling leert montagetechnieken van geluid in film.
  • De leerling leert met geluid het verhaal in film te ondersteunen.

Meer informatie aanvragen