Aanbieder

Online workshop Superimpose fotografie

Online workshop Superimpose fotografie

Salvador Dali is één van de bekendste kunstenaars van het surrealisme. Een kunststroming waarin absurde beelden worden gemaakt die niet realistisch kunnen zijn. In de online workshop Superimpose Fotografie gaan leerlingen aan de slag met surrealisme in fotografie. Ze maken kennis met het surrealisme en leren zelf anders naar beeld te kijken. Ze onderzoeken hun fantasie en bedenken een eigen surrealistisch verhaal. Hoe zou de wereld eruitzien als we niet gebonden zijn aan realistische beelden?

Een live introductie over surrealistische fotografie van onze workshopdocent is de start van de workshop. De leerlingen leren over de kunststroming surrealisme, de workshopleider bespreekt surrealistische kunstenaars en legt verbanden tussen deze kunstenaars en surrealistische fotografie. Vervolgens bedenken leerlingen hun eigen surrealistische foto en leren deze uit te werken met de superimpose techniek.

De docent geeft ze een les in de technieken van digitale fotobewerking en behandelt daarin onder andere bewerkingslagen. Na deze les gaan de leerlingen hun foto concept verwezenlijken en presenteren ze hun foto en het verhaal erachter ter afsluiting. De leerlingen hebben aan het eind van de workshop een prachtig eindproduct voor in hun CKV-dossier.

ckv dag superimpose fotografie workshop

Aanvullende mogelijkheden

Maak er een online ckv cultuurdag van en vul deze workshop aan met een van onze online ckv activiteiten! Neem uw leerlingen bijvoorbeeld virtueel mee naar het Kröller Müller Museum met een live rondleider.

Benodigdheden

De leerling is in het bezit van een eigen smartphone of tablet waar de app ‘Adobe Mix’ voor aanvang van de workshop op gedownload is.

Leerdoelen

  • De leerling leert foto bewerkingstechnieken.
  • De leerling leert sfeer en uitstraling in beeld te gebruiken.
  • De leerling leert binnen een thema hun boodschap over te zetten in beeld.

Meer informatie aanvragen