Aanbieder

Online workshop Vloggen

Online workshop Vloggen

Vloggen is de laatste jaren ontzettend populair geworden. Vlogs zijn videoblogs die veelal structureel online worden gedeeld. De vloggers geven een inkijkje in hun leven of vertellen over wat ze bezighoudt, leuk vinden of willen laten zien. Ze bouwen een band op met hun publiek/abonnees en worden in sommige gevallen zo populair dat het heuse online beroemdheden worden. De meeste van uw leerlingen zullen vast al wat vloggers volgen op youtube. Tijdens deze online workshop gaan uw leerlingen zelf een vlog maken en worden voor de dag vlogger.

De workshop start met een live introductie van de workshopdocent. De leerlingen krijgen aan de hand van inspirerende voorbeelden uitleg over wat een vlog is en wat de technische opbouw is van een vlog. Dan is het tijd om zelf aan de slag te gaan. De leerlingen kiezen een onderwerp uit hun eigen leven en bedenken hoe ze dit op beeld willen vastleggen. Ze filmen hun verhaal en monteren een korte vlog van ongeveer 2 minuten. Gedurende de workshop krijgen de leerlingen live begeleiding van de workshopdocent. De workshop wordt afgesloten met het bespreken van elkaars ervaringen en het bekijken van elkaars vlogs.

Workshop Vloggen tijdens de CKV-dag

Aanvullende mogelijkheden

Enthousiast over de online workshop Vloggen? We hebben nog veel meer unieke online workshops in ons aanbod. Laat uw leerlingen kennismaken met verschillende kunstdisciplines op een online cultuurdag door meerdere workshops in te plannen. Of neem ze virtueel mee uit naar een online ckv activiteit, zoals het Holland Opera.

Benodigdheden

De leerling is in het bezit van een eigen smartphone of tablet waar de app ‘Kinemaster’ voor aanvang van de workshop op gedownload is.

Leerdoelen

  • De leerling leert een eigen verhaal presenteren en vorm te geven.
  • De leerling leert video opname- en montagetechnieken toepassen.
  • De leerling wordt uitgedaagd na te denken over de impact van online video.

Meer informatie aanvragen