Aanbieder

Scapino Ballet

Scapino Ballet

Leerlingen krijgen een live virtuele dansles van niemand minder dan een ervaren Scapino Ballet danser. In deze unieke CKV workshop Scapino Ballet ontdekken uw leerlingen het proces van de choreografie van een moderne dans. Hoe worden hedendaagse thema’s uitgebeeld in een choreografie en hoe doet het Scapino Ballet Rotterdam dat in het bijzonder? Leerlingen bewonderen en analyseren een dansvoorstelling en gaan zelfs thuis een dansje wagen.

Het uitgangspunt van het programma is de dansvoorstelling While we can van het Scapino Ballet Rotterdam. Een gelaagde moderne dansvoorstelling die een hedendaags thema behandelt. Op welke manier communiceren wij tegenwoordig? Wat is de keerzijde van deze communicatievorm dat voor de meeste jongeren zo vanzelfsprekend is? Met deze vragen kijk je na een workshop Scapino Ballet anders naar dans!

De leerlingen gaan aan de slag met wat leuke kijkopdrachten en bestuderen de choreografie onder live begeleiding van onze dansleider. Vervolgens worden ze uitgedaagd om thuis op te staan van achter hun bureau en zelf een dans uit te voeren geïnspireerd door de thematiek en choreografie van de voorstelling. Uw leerlingen sluiten de dag af met een dieper begrip van moderne dans en weten hoe te communiceren met het gebruik van hun lichaam.

Aanvullende mogelijkheden

Maak de CKV-dag compleet door dit programma aan te vullen met een van onze online workshops! Het thema moderne communicatie is een prachtig thema om in andere kunstdisciplines te behandelen. Denk bijvoorbeeld aan de online workshops Column schrijven of Blackout Poetry.

Benodigdheden

De leerling heeft voor aanvang van de workshop het volgende klaarliggen: papier, een pen en stiften.

Meer informatie aanvragen