De online CKV-dag is een initiatief van het Kröller-Müller Museum, Tim van Esch (frontman van Handsome Poets), Scapino Ballet, Holland Opera en Kleinkunstig. We hebben onze krachten gebundeld om scholen de mogelijkheid te geven volwaardige workshops online te organiseren.

Het uitgangspunt is dat het organiseren van een workshop (online of offline) altijd van toegevoegd waarde moet zijn aan het reguliere lesprogramma. Het moet iets bieden wat een leerkracht niet zelf in de les kan doen; het moet van meerwaarde zijn. Deze meerwaarde zit wat ons betreft in:

  • De interactie met een specialist uit het kunstenveld. Elke workshop wordt begeleid door een workshopleider met veel werkervaring.
  • Inhoud, bijvoorbeeld een techniek die een leerkracht niet beheerst.
  • Een bijzondere ontmoeting met een professional, zoals met Tim van Esch (frontman Handsome Poets), die op mainstage Pinkpop heeft gestaan.
  • Of een bezoek aan een opera of de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum, waar je nu als school niet naartoe kan gaan.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou en je leerlingen kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!