Het online programma

Bepaal zelf de inhoud van je CKV-dag. De workshops en activiteiten worden per klas gevolgd en kunnen meermaals per dag gegeven worden. Bekijk hier hoe het werkt.

Workshops en activiteiten op een CKV-dag

Deelnemende aanbieders aan de online CKV-dag

Waarom organiseer je workshops op school voor CKV?

Het vak CKV is een breed vak. Leerlingen maken kennis met dans, theater, muziek, beeldende kunst en een wijde range aan onderwerpen. Veel expertise is al in school, want de docent muziek of beeldend geven de lessen op de meeste scholen. Zij weten vaak ook het nodige te vertellen over dans en drama. Echter, horen over en zelf ervaren zijn twee verschillende dingen! Met een workshop georganiseerd door een externe partij krijgt u een professionele kunstdocent over de vloer die lekker actief met de leerlingen aan de slag gaat. Een workshop choreografie doen of de workshop slapstick volgen? Een actieve workshop voegt beleving toe aan de kennis, waardoor leerlingen deze kennis beter onthouden. Maar belangrijker nog, een workshop inspireert!

Welke workshops kan je voor CKV organiseren?

Kleinkunstig biedt workshops aan in alle kunstdisciplines, zodat u zelf kunt kiezen welke ckv-activiteiten goed passen in het CKV-programma. Vaak kiezen scholen voor culturele workshops die passen in de doorlopende leerlijn. Een workshop die heel populair is, is de workshop Superimpose Fotografie waarin leerlingen de basis van fotobewerking leren. Niet met een duur of ingewikkeld programma, maar met gratis apps die ze later ook zelf kunnen blijven gebruiken. Of die u zelf in de CKV les kunt blijven inzetten! Superimpose wordt vaak gebruikt om de verslaglegging CKV vorm te geven. Andere workshops die gebruikt worden om het CKV-dossier aan te leggen, zijn: Zine maken, de Podcast workshop en Fotografie. Natuurlijk is verslaglegging slechts een onderdeel van CKV. Het belangrijkste blijft natuurlijk de beleving van kunst! 

Hoe organiseer je een workshop tijdens CKV?

Sommige scholen organiseren CKV-workshops tijdens de CKV-les. Andere scholen sparen de CKV-uren op en organiseren in één keer een CKV-dag of cultuurdag. Nog weer andere scholen zetten gewoon de school een week op zijn kop en organiseren een culturele week waarin alle lessen plaatsvinden in het kader van culturele kunstzinnige vorming. Voor het organiseren van een workshop ga je naar de contactpagina van de website. U geeft daar aan wat uw voorkeur workshops zijn en hoe we in contact kunnen komen met u. Kleinkunstig stuurt u dan een offerte. Nadat u de offerte goedgekeurd heeft, zoeken wij een gekwalificeerde docent. Deze docent is speciaal gezocht om CKV-les te geven aan jullie doelgroep. Zo zetten we sommige docenten vooral in voor CKV op het VMBO.

Kan ik een workshop aanpassen aan mijn lesprogramma?

Elke workshop van Kleinkunstig op opschaalbaar en aan te passen aan uw lesprogramma. Vaak werken scholen met bepaalde onderwerpen of is een culturele activiteit onderdeel van een themaweek. Bij het organiseren van een workshop voor CKV geeft u aan waar de focus moet liggen. Wilt u de workshop beatmaking met extra aandacht voor dance muziek? Of de rap workshop waarin we ook ingaan op de emanciperende werking van muziek? Kleinkunstig heeft met 250 ZZP-docenten een heleboel kennis en ervaring in huis en we denken graag mee over de inhoudelijk invulling van de workshops. Zo gaan bijvoorbeeld de CKV-workshops voor vwo en gymnasium extra de diepte in en worden leerlingen uitgedaagd. 

Wat kost een workshop?

Bij Kleinkunstig krijg je korting als je meerdere rondes van dezelfde workshop organiseert, bijvoorbeeld twee rondes van de CKV-workshop Zeefdrukken na elkaar op dezelfde dag. Er is ook een staffelkorting voor cultuurdagen waarop leerlingen verschillende workshops volgen. Er zijn natuurlijk ook online workshops, waarbij geen materiaalkosten en reiskosten gerekend worden. De prijzen zijn dus afhankelijk van de opzet die u in gedachten heeft. We sturen u graag een offerte! Ook denken we met u mee over een opzet die past bij het budget van jullie school. Niet elke school heeft immers een groot cultuurbudget. De CKV-workshops kunnen met CJP-gelden betaald worden, met de Amsterdamse Cultuur Voucher of gewoon via een factuur. Heeft u het CJP-budget nog niet ontvangen, maar wilt u wel alvast een datum reserveren? Dat kan!

In welke disciplines heb je workshops voor CKV?

Culturele activiteiten voor CKV biedt Kleinkunstig in alle kunstdisciplines aan. Wilt u een ckv-activiteit die beeldend van aard is? Dan hebben we bijvoorbeeld 19 workshops waaruit u kunt kiezen! Verder kunt u kiezen uit dansworkshops, theaterworkshops, circusworkshops en natuurlijk muzikale workshops. We streven ernaar om zowel klassieke workshops, zoals Hiphop-Dans aan te bieden als vernieuwende workshops zoals Augmented Reality. We zijn altijd op zoek naar nieuwe workshops die leerlingen iets laten zien van het toekomstige kunstveld. Immers, veel ontwikkelingen uit de kunst sijpelen door in de gewone wereld en hebben invloed op iedereen. Een zo’n ontwikkeling is Virtual Reality, waarbij je even een kijkje neemt in een andere wereld. Tegelijkertijd geven we ook graag dramalessen, want juist met dit discipline komen leerlingen vaak niet in aanraking. 

Welke CKV-thema’s komen in de workshops naar voren?

CKV is er om leerlingen in aanraking te brengen met kunst. Niet elke leerling krijgt van huis uit kunstzinnige vorming mee. Daarom snijdt CKV een aantal thema’s en onderwerpen die elke leerling echt een keer gehoord of gezien moet hebben in zijn of haar schoolcarrière. Feit en fictie kan bijvoorbeeld behandeld worden met de Virtual Reality workshop. Voor schoonheid en lelijkheid is de Theatersportworkshop zeer geschikt. Autonoom en toegepast kunt u behandelen via Sound Design workshop. De thema’s industrieel en ambachtelijk, digitaal en analoog, en individueel en coöperatief komen in veel van onze workshops aan bod. Wilt u een specifiek thema behandelen in een workshop? Geeft dat dan door en wij houden er rekening mee tijdens de workshop!

Voor welk niveau kan ik workshops organiseren?

Workshops van Kleinkunstig zijn geschikt voor alle niveaus. Wij passen de workshop namelijk helemaal aan op het niveau van uw leerlingen. Zo kunnen wij bijna alle workshops ook in het praktijkonderwijs geven en in het speciaal onderwijs. Maar evenveel plezier organiseren we workshops CKV op de havo. Met lekkere actieve doe-workshops! Online workshops CKV voor school geven wij ook aan alle niveaus en we hebben daar positieve ervaringen mee. Deze workshops kunnen gegeven worden aan leerlingen die thuis zitten of leerlingen die in de klas zijn. De workshopdocent van Kleinkunstig is dan te zien op de laptop of het grote scherm. Met de kennis en kunde die onze professionele workshopdocenten in huis hebben, maken wij de workshop zo dat die precies past!