Het online programma

Bepaal zelf de inhoud van je CKV-dag. De workshops en activiteiten worden per klas gevolgd en kunnen meermaals per dag gegeven worden. Bekijk hier hoe het werkt.

CKV activiteiten

CKV activiteiten op school

Het volgen van culturele activiteiten is een verplicht onderdeel van CKV, ongeacht het niveau van de leerlingen. Dit kan een theaterbezoek zijn, maar ook bijvoorbeeld het kijken van een film. Veel scholen kiezen er echter voor om activiteiten in school te organiseren, in ieder geval voor een deel van het verplichte aantal. De CKV-docent kan hierdoor wat meer sturing geven aan waar een leerling mee in aanraking komt. Daarnaast is het voor heel veel leerlingen haast onmogelijk om een culturele activiteit te ondernemen op het gebied van innovatieve digitale kunstvormen, simpelweg omdat ze niet in een grote stad of de Randstad wonen. 

Kunstprofessionals in school halen

We spreken veel leerkrachten en elke leerkracht vindt het belangrijk dat een leerling een zo veelzijdig mogelijk beeld krijgt van de kunst is. Ze willen de leerlingen uitdagen. Het helpt als je dan een kunstprofessional in school haalt, die leerlingen kan meenemen in bijvoorbeeld de wereld van een actrice of game designer. Ckvdag.nl werkt samen met ruim 250 workshopleiders die stuk-voor-stuk professionals in de kunstsector zijn. Als je bijvoorbeeld de workshop Filmacteren met ons organiseert, dan komt er waarschijnlijk een docent die actrice is in GTST. En als je de workshop Podcast maken boekt, dan komt er een workshopleider die zelf meerdere podcasts maakt. Deze professionals vullen de leerkracht aan.

Kennismaken met bijzondere materialen tijdens een CKV activiteit

Een andere reden om CKV activiteiten te organiseren, is dat je leerlingen kennis kan laten maken met kunstvormen waar ze normaal niet kennis mee hadden kunnen maken. Dit heeft meestal te maken met dat een school niet alle materialen heeft. Veel scholen hebben bijvoorbeeld geen etspers, die nemen wij mee voor de workshop Etsen. Maar ook een DOKA (donkere kamer) voor het ontwikkelen van foto’s. Wij bouwen die op voorafgaand aan de workshop Pinhole Fotografie. Doordat wij alle materialen meenemen naar school, wordt je als docent ontlast en heb je toch de mogelijkheid leerlingen kennis te laten maken met kunstvormen die anders niet binnen handbereik waren.

Een wereld aan keuzes tijdens een CKV-dag

Als je een CKV-dag organiseert met allerlei verschillende workshops, dan is het het mooiste als leerlingen ook zelf kunnen kiezen aan welke workshop ze willen deelnemen. Wij kunnen dit voor je regelen! Als je bijvoorbeeld een dag hebt met tien verschillende culturele activiteiten, dan voeren wij die in in ons online inschrijfsysteem waarmee leerlingen kunnen kiezen. Het online inschrijfsysteem hebben wij zelf ontwikkeld en is helemaal veilig conform de AVG. Na de inschrijving krijg je van ons de presentielijsten en klassenlijsten. Je hoeft dus bijna niets te doen.

Deelnemende aanbieders aan de online CKV-dag