Aanbieder

Workshop 3D-printerpen tekenen

Workshop 3D-printerpen tekenen

Met de 3D-printerpen maken de leerlingen kennis met het innovatieve 3D-printen. Deze relatief nieuwe techniek is nog volop in ontwikkeling en de mogelijkheden zijn bijna oneindig. Tijdens de workshop 3D-printerpen tekenen gaan leerlingen van hun eigen ontwerp een echt driedimensionaal object maken. Sieraden, maquettes, noem maar op, het is allemaal mogelijk met de 3D-printerpen! Wat gaan uw leerlingen maken?

Opbouw van de workshop 3D-printerpen tekenen

De workshop start met een korte introductieles over 3D-printen. Wat is het en wat zijn de mogelijkheden? De 3D-printerpen wordt geïntroduceerd en de leerlingen krijgen een les in het gebruik ervan. Dan gaan ze zelf aan de slag met een eigen ontwerp. Ze maken op papier een ontwerp en werken deze uit tot een driedimensionaal object met de 3D-printerpen. Vervolgens is het tijd om hun bijzondere objecten aan elkaar te laten zien. Deze workshop wordt op maat gegeven en is dus geschikt voor alle onderwijsniveaus

Aanvullende mogelijkheden

De workshop 3D printerpen tekenen is een prachtige introductie in de wereld van innovatie en techniek. Wij hebben in ons aanbod nog veel meer workshops waarbij creativiteit en techniek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Denk aan de workshop Augmented Reality of de workshop Animatie. Maak er een themadag of themaweek van met verschillende workshops!

Leerdoelen

  • De leerling leert verbinding maken tussen kunst en techniek.
  • De leerling wordt uitgedaagd om over de mogelijkheden van de 3D-printerpen na te denken.
  • De leerling leert ruimtelijk inzicht te ontwikkelen en een plan uit te voeren en corrigeren.

Meer informatie aanvragen