Aanbieder

Workshop Animatie

Workshop Animatie

Een animatiefilm maken lijkt ingewikkeld maar dat hoeft het niet te zijn. Iedereen kan een korte animatiefilm creëren met de juiste materialen en een goed team. Tijdens de workshop Animatie vormen uw leerlingen creatieve teams die met behulp van een animatieprogramma en materialen als klei, karton of lego, hun verhalen tot leven brengen in een eigen unieke animatiefilm.

Opbouw van de workshop

De workshop start met een introductie over animatie. De leerlingen krijgen een uitleg over de animatiesoftware die ze gaan gebruiken en de mogelijke materialen waar ze gebruik van kunnen maken. Daarna worden ze verdeeld in teams. Ze bedenken een verhaal voor hun animatiefilm en maken decorstukken. Als de set klaar is gaan de leerlingen binnen de verhaallijn, foto’s maken van de set. Deze foto’s worden in het softwareprogramma aan elkaar geplakt en vormen zo een animatiefilm. Aan het eind van de workshop is er tijd om elkaars animatiefilm te bekijken.

Aanvullende mogelijkheid

Bij de workshop animatie is het mogelijk om de opzet aan te passen aan een thema. Laat uw leerlingen zich op een creatieve manier verdiepen en uiten in een thema die op school of in de wereld speelt. Het thema milieu is daar een goed voorbeeld van. 

Uw leerlingen laten kennismaken met andere kunstdisciplines? Neem dan een kijk bij ons enorm divers aanbod! Misschien zijn de workshop Monotype Design of de workshop Virtual Reality iets voor jou.

Leerdoelen

  • De leerling leert in teamverband een creatief product ontwikkelen.
  • De leerling ontwikkelt zijn/haar verbeelding door het creatieve proces van idee tot eindproduct te doorlopen.
  • De leerling leert vooruit denken en plannen door het verhaal in een serie foto’s te moeten vangen.

Meer informatie aanvragen