Aanbieder

Workshop Augmented Reality

Workshop Augmented Reality

Augmented Reality (AR) is het toevoegen van een laagje film aan de werkelijkheid. We kennen het vooral van de QR-codes. Je scant een code en er verschijnt een film op je telefoon. Dit wordt bijvoorbeeld ingezet bij gebruikshandleidingen. Maar je kan nog zo veel verder gaan! Het spel Pokémon Go is een ook goed voorbeeld. Dit spel is volledig gebaseerd op AR. In de workshop Augmented Reality gaan leerlingen aan de slag met het online programma CoSpaces en maken ze hun eigen AR-film.

Opbouw van de workshop

De workshopdocent begint met voorbeelden van Augmented Reality en vraagt de leerlingen naar wat ze al kennen. De introductie geeft de leerlingen een bredere context over wat AR is en hoe het op dit moment wordt ingezet. Ook worden de leerlingen uitgedaagd na te denken over toekomstige toepassingen van deze techniek. Hierdoor hebben leerlingen beter zicht op waar ze mee aan de slag gaan en kunnen ze ook zelf andere toepassingen bedenken van hun AR-film.

Na de inleiding gaan de leerlingen natuurlijk snel zelf Augmented Reality toepassen. Op hun eigen computer/laptop gaan de leerlingen in het programma CoSpaces een eigen virtuele wereld creëren. In deze wereld kunnen ze een simpele film maken, maar bijvoorbeeld ook een game. Ze maken daarbij dus ook nog eens kennis met simpele programmeerfuncties! De zelfgemaakt virtuele wereld gaan de leerlingen op twee manieren terugkijken: met een VR-bril en met tablets. Het terugkijken met de VR-bril geeft een grotere immersieve ervaring dan met de tablet. Echter, met de tablet kan je het met elkaar bekijken. De workshop wordt afgesloten met een korte nabespreking over wat ze hebben gemaakt en hoe ze aankijken tegen AR in hun leven.

Aanvullende mogelijkheid

Andere workshops rondom film en digitale media op school? Workshops die goed passen in een programma naast Augmented Reality, zijn bijvoorbeeld de workshop Virtual Reality of de workshop Vloggen.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de basis van de techniek augmented reality.
  • Leerlingen leren zelf augmented reality toepassingen te maken in CoSpaces.
  • Leerlingen hebben een beter beeld van wat augmented reality is en wat voor rol het in hun leven (kan) spelen.

Meer informatie aanvragen