Aanbieder

Workshop Beatmaking

Workshop Beatmaking

Afrojack, Hardwell en Martin Garrix, wie kent ze niet! Het zijn de grote muzieksterren en beatmakers van deze tijd. Ze bestormen wereldwijd de hitlijsten met hun dancenummers. Tijdens de workshop Beatmaking gaan leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen digitale beats. Ze leren daarbij omgaan met de snelheid van de beats, maar ook het ritme en het gebruik van effecten.

Opbouw van de workshop

De workshop Beatmaking start natuurlijk muzikaal! De leerlingen krijgen verschillende beats te horen en krijgen uitleg over real-time audio engineering. De workshopleider bespreekt ook termen zoals Beat-Per-Minute, bas, reverb en modulation, ritmes etc. Als ze helemaal op de hoogte zijn gaan de leerlingen in groepjes hun eigen nummers opbouwen en mixen. Leerlingen gebruiken hiervoor simpele Beatmaking spullen: iPads (die nemen wij mee) en de app Garage Band. Op die manier kunnen ze ook na de workshop zelf nog door met het maken van eigen tracks. Andere software in de browser in plaats van op een iPad kan in overleg ook. De leerlingen werken met geluidssporen, bestaande beats maar kunnen zelf ook geluiden opnemen en verwerken. Afhankelijk van het niveau van de groep, zal de workshopleider de leerlingen meer muzikaal uitdagen! Ter afsluiting van de workshop zet de workshopleider een goede luistersessie op. Waar luisteren producers naar, en waar denk je aan bij het horen van deze track? Na afloop nemen ze hun zelfgemaakte beatmaking nummer als MP3 mee naar huis!

Aanvullende mogelijkheid

Andere muziekworkshops zoals Beatmaking op school? Kijk eens bij de workshop Rap of de workshop DJ-techniek.

Leerdoelen

  • Leerlingen gaan aan de slag met het herkennen van baslijnen, ritmes en melodielijnen.
  • Leerlingen maken kennis met de basistechnieken van digitale muziekproducte.
  • Leerlingen kennen begrippen die horen bij digitale muziekproductie, zoals DAW, audio samples, vst’s, synths, EQ en compressie.
  • Leerlingen zijn bekend met de opbouw van een muzieknummer.

Meer informatie aanvragen