Aanbieder

Workshop Choreografie

Workshop Choreografie

De workshopleider neemt de leerlingen mee in het bedenken van een choreografie. Dit zou je kunnen omschrijven als de structuur of compositie van een dansoptreden. Dit begint met het bepalen van een verhaal. De leerlingen maken zo kennis met een andere kant van dans. Zo maken ze uiteindelijk een eigen choreografie.

Opbouw van de workshop

De workshopleider start met inspirerende voorbeelden en legt zo uit wat een choreograaf precies doet. De leerlingen gaan al snel de vloer op met een warming up. Daarna volgen een aantal improvisatie-oefeningen, waarbij de leerling steeds zelf de insteek kan bepalen. De workshopleider vertelt wat non-verbaal is en hoe dit zich verhoudt tot dans. Zo komen vragen langs als, waar haalt een choreograaf de ideeën vandaan? Of, hoe ontstaan de dansbewegingen en welke rol speelt muziek? Uiteraard is samenwerken ook heel belangrijk in het samenstellen van de choreografie. Want bewegingen kunnen solo maar zeker ook in een duet. Hierbij maken ze kennis met verschillende dansstijlen, afhankelijk van het uitgangspunt van hun verhaal. Het is niet nodig om enige voorkennis te hebben van dans, iedereen kan onder begeleiding van onze professional een choreografie bedenken. Zo nodig geeft de workshopleider een aantal basisbewegingen mee om de leerlingen op weg te helpen. Er wordt ook aandacht besteed aan expressie en het gebruik van een dansvloer of podium. Zo maken de leerlingen als dansmakers samen een of meerdere choreografieën, die ze aan elkaar presenteren.

Aanvullende mogelijkheid

Andere dansworkshops op school? Kijk eens bij Workshop Hiphopdance of de Workshop Free Running. Maak bijvoorbeeld een roulatie workshopprogramma met andere vormen van performance, zoals theater of muziek.

Leerdoelen

  • De leerling kan zich verplaatsen in het werk van een choreograaf.
  • De leerlingen beleven plezier aan samen bewegen.
  • De leerlingen kan een eigen idee of verhaal vertalen naar beweging. 
  • De leerlingen kunnen samenwerken aan een choreografie.
  • Leerlingen leren om input te geven en verkennen een verantwoordelijke rol als choreograaf.

Meer informatie aanvragen