Aanbieder

Workshop DJ-Techniek

Workshop DJ-Techniek

De meest beroemde en rondreizende artiesten zijn toch wel DJ’s. Deze workshop duikt de wereld in van de DJ-techniek. Festivals, feesten of eigen concerten, een DJ lijkt onmisbaar in ieder muziekprogramma!

Elektronische muziek van DJ-artiesten is niet meer weg te denken uit onze cultuur. In de workshop DJ-techniek hoor je het verhaal achter de muziek van bijvoorbeeld Armin van Buuren. Leerlingen gaan leren scratchen, mixen en loopen. Ze leren hoe een digitaal muzieknummer is opgebouwd en welk programma je daarvoor kunt gebruiken. Zo verkennen ze de rol van muziekproducer.

Opbouw van de workshop

Wat doet een DJ en hoe maak je digitale muziek? Onze workshopleider DJ-techniek komt op school en neemt je mee in de wereld van de elektronische muziek. Al experimenterend ontdekken de leerlingen hoe een muzieknummer is opgebouwd en welke effecten vaak worden gebruikt. Na een korte energieke beginnende opdracht gaan de leerlingen in groepjes werken aan een eigen nummer. Deze maken ze digitaal. Er komen verschillende onderdelen langs vanuit de DJ-techniek, zoals geluid of stem opnemen, de muziek mixen en effecten toevoegen door scratchen op een speciale platenspeler. De workshopleider vertelt over veelgebruikte termen in de wereld van de DJ-techniek en geeft tips en tricks. Ook leren ze hoe een DJ bij een live optreden de muziek met een bepaalde flow aan elkaar weet te mixen. De workshop werkt toe naar een luistersessie van de gemaakte muziek. Misschien is er zelfs tijd om een eigen DJ-artiestennaam te bedenken!

Aanvullende mogelijkheid

Interesse in nog meer muziekworkshops zoals DJ-techniek? Kijk eens bij Workshop Sound Design of de Workshop Beatmaking. Of stel een themadag samen met andere kunstdisciplines, zoals de Workshop Vloggen of Workshop Game Design.

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met het werk van een DJ en weten waar het begrip vandaan komt.
  • De leerlingen ontwikkelen hun gevoel voor ritme, timing en muzikaliteit.
  • De leerlingen kennen enkele vaktermen en technieken, en kunnen deze in muziek herkennen.
  • De leerlingen leren een muzieknummer digitaal op te bouwen en hiervoor zelf creatieve keuzes te maken.

Meer informatie aanvragen