Aanbieder

Workshop Djembé

Workshop Djembé

Iedereen kent de Djembé wel; het is immers het bekendste Afrikaanse muziekinstrument. Maar hoe speel je nou eigenlijk op deze trommel? Hoe zorg je ervoor dat je een mooi en ritmisch geluid uit de Djembé krijgt? Zitten er verschillende klanken in één trommel? En hoe bespeel je een Djembé zonder al te pijnlijke handen te krijgen? Samen met onze professionele drumdocent leren de leerlingen deze slagwerktechniek en maken ze samen een spetterend muziekstuk!

Opbouw van de workshop

In een korte inleiding vertelt de workshopleider over de oorsprong van de Djembé. Ook gaan de leerlingen samen luisteren naar de West-Afrikaanse ritmes die ze uiteindelijk zelf gaan spelen. Na een warming-up om de polsen even warm te draaien, gaan de leerlingen oefenen met de techniek van het slaan op de trommel. Dat is nog best even oefenen! Gaandeweg leren ze ook verschillende klanken te maken door de positie en houding van hun hand te veranderen. Tijdens de workshop leren de leerlingen in kleine groepjes verschillende partijen die op het einde in elkaar worden verweven. Leerlingen die het snel onder de knie hebben krijgen een iets uitdagendere partij dan leerlingen die het niet zo makkelijk afgaat. Plezier in samen muziek maken speelt een heel grote rol in de workshop Djembé! Op deze manier kunnen alle leerlingen onderdeel zijn van het spetterende afsluitende mini-optreden!

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een muziekworkshop zoal Djembé? Kijk eens bij de workshop Pinhole Fotografie of de workshop Grime.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met de djembé en de oorsprong van het muziekinstrument.
  • Leerlingen werken samen en luisteren geconcentreerd naar elkaar. Ze herkennen ritmes en kunnen met elkaar spelen.
  • Leerlingen leren de techniek van het spelen op de Djembé.

Meer informatie aanvragen