Aanbieder

Workshop Etsen

Workshop Etsen

De etstechniek is een diepdruktechniek die al eeuwen bestaat. Je kent deze bijzondere techniek misschien wel van de indrukwekkende etsen van Rembrandt. Hoe heeft hij dat gedaan en wat is er nodig om dit ambacht onder de knie te krijgen? Welke materialen gebruik je en hoe druk je een afbeelding af? Leerlingen maken tijdens de workshop Etsen onder begeleiding van een professionele kunstenaar kennis met deze techniek en maken met een droge naald hun eigen ontworpen ets.

Opbouw van de workshop Etsen

De workshop Etsen start met een introductie van de druktechniek. De geschiedenis van de techniek komt aan bod en de leerlingen bekijken verschillende drukwerktechnieken aan de hand van voorbeelden uit verschillende tijden. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan de slag met het maken van hun eigen ets.
Ze maken hun eigen ontwerp en zetten deze door middel van de droge pen over op een etsplaat. Na een oefenets is het tijd om hun ontwerp te drukken en zien verschijnen op papier. De workshop wordt afgesloten met het bespreken van elkaars werk en ervaringen.

Aanvullende mogelijkheid?

Wilt u uw leerlingen kennis laten maken met meer workshops binnen hetzelfde drukwerk thema? Neem dan een kijkje bij de workshop Monotype Design en workshop Zeefdrukken.

Leerdoelen

  • De leerling leert over verschillende druktechnieken en waarneming.
  • De leerling leert aan de hand van de verworven kennis over de etstechniek, het in de praktijk toe te passen.
  • De leerling leert etsmaterialen en etstechnieken te hanteren. De leerling leert te werken met een drukpers.

Meer informatie aanvragen