Aanbieder

Workshop Fotografie

Workshop Fotografie

Fotografie is overal: we hebben tegenwoordig bijna allemaal een camera op onze mobiele telefoon. Jouw eigen foto’s zijn dan ook snel gemaakt en gedeeld met vrienden en familie. We delen ze op sociale media of met een tekstbericht. Hoe maak je de mooiste foto’s en laat je ze opvallen in een zee van online fotografie? Kortom, hoe word je een echte fotograaf? Dat leer je tijdens deze workshop onder leiding van een professionele fotograaf! Maar wel gewoon met jouw eigen mobiele telefoon!

Opbouw van de workshop

De workshop start met een enthousiasmerende introductie over fotografie. Bekende fotografen en foto’s komen langs. Maar ook de verschillende manieren waarop fotografie wordt gebruikt. De workshopdocent gaat na wat de ervaringen zijn van de leerlingen op het gebied van foto’s maken. Ze gaan in gesprek over de verschillende vormen aan de hand van voorbeelden. Dan, snel aan de slag met actieve opdrachten! In deze opdrachten experimenteren ze met licht, compositie en kleur. Welke instellingen biedt jouw telefoon en hoe gebruik je die op de juiste manier? Ook vergelijken ze fotografie met mobiele telefoons met die van dure camera’s. Na de afronding van iedere opdracht is het tijd om elkaars resultaten te bekijken en ervaringen te delen.

Aanvullende mogelijkheid

Laat uw leerlingen kennis maken met nog meer kunstdisciplines! Wilt u andere workshops binnen dezelfde discipline? Vul het programma aan met de workshop Pinhole Fotografie of de workshop Superimpose fotografie.

Leerdoelen

  • De leerling maakt kennis met fotografie
  • De leerling leert te werken met de functies van hun camera
  • De leerling leert fotografie theorie toepassen in een praktische opdracht
  • De leerling leert werken met beeld, licht, kleurgebruik en kan dit analyseren en beoordelen

Meer informatie aanvragen