Aanbieder

Workshop Free Running

Workshop Free Running

Het doel van Free Running is het verleggen van grenzen ten opzichte van een hindernis of obstakel. In onze workshop Free Running is creativiteit een belangrijke competentie. De leerlingen maken een show! Door aan verschillende sprongen showelementen toe te voegen, ontstaat er een spectaculaire choreografie. Deze workshop is toegankelijk voor iedereen, je hoeft geen sport- of danservaring te hebben.

Opbouw van de workshop

De professionele workshopleider vertelt over de oorsprong van Free Running en zet de leerlingen vrij snel in actie. De leerlingen worden uitgedaagd om tijd te nemen voor het verplaatsen van punt A naar punt B. Wat zou daar tussen in kunnen gebeuren aan beweging? Hieraan herken je een echte Freerunner! Een Free Runner maakt gave sprongen, draaiingen en koprollen. De leerlingen oefenen een aantal basismoves en leren over belangrijke termen. Er komen bijvoorbeeld verschillende type sprongen van Free Running voorbij, die de workshopleider uiteraard demonstreert. Ook bespreekt de workshopleider het aanvoelen en aangeven van jouw persoonlijke fysieke grenzen. Leg jouw lat niet te hoog, het moet wel veilig blijven! Daarom wordt deze workshop ook altijd in de gymzaal gegeven. Naast de bewegingen gaat Free Running ook over evenwicht, timing en expressie. Dit zijn belangrijke elementen om in een show te laten zien!

Aanvullende mogelijkheid

Met andere fysieke workshops aan de slag? Kijk eens bij Workshop Stage fight of de Workshop Djembé. Maak er bijvoorbeeld een themadag van met andere vormen van performance, zoals theater workshops of filmworkshops.

Leerdoelen

  • Leerlingen kennen het verhaal achter Free Running en kunnen uitleggen wat het is.
  • De leerling kan een link leggen tussen kunst en sport, en dit laten zien.
  • De leerling is in staat om eigen grenzen aan te geven en is meer lichaamsbewuster.
  • De leerlingen kunnen samenwerken aan een eigen choreografie.

Meer informatie aanvragen