Aanbieder

Workshop Game Design

Workshop Game Design

In de workshop Game Design maken leerlingen hun eigen game! Ze gaan met behulp van het programma Scratch een 2D-spel bedenken. We leren ze hoe je ideeën vertaalt naar een spelconcept, waarbij ze rekening moeten houden met spelervaring en spelbesturing. Klinkt het ingewikkeld? Niets voor jou? Niets is minder waar; iedereen kan dit en maakt het zich helemaal eigen!

Opbouw van de workshop Game Design

De introductie van de workshop gaat over bekende games. Ook haakt de workshopleider in op de games die de leerlingen spelen of kennen van verhalen. Uit welke elementen bestaat een game? Waar is deze uit opgebouwd? Zo bepaalt de groep samen welke elementen ze naar voren willen laten komen van game design. Een aantal veelvoorkomende begrippen komen langs zoals spelervaring, frame rate en level game design. Daarna gaan ze samen met de workshopleider aan de slag met de applicatie Scratch, waarmee veel Game Design bedrijven werken. De basis van het ontwerpen bestaat uit het principe van programmeren. Als ze de basis hebben geleerd kunnen ze starten met het bedenken van hun eigen game. De uitleg en features past de workshopleider aan afhankelijk van het niveau van de groep. Ze geven zelf invulling aan de sfeer, het geluid, de vormgeving, het personage en natuurlijk het verhaal. Aan het einde van de workshop game design gaan de leerlingen elkaars spellen natuurlijk even testen!

Aanvullende mogelijkheid

Zoek je nog iets totaal anders dan een digitale media workshop? Door workshops te laten rouleren ontstaat een gaaf divers workshopprogramma! Kijk bijvoorbeeld eens bij de beeldende workshop Etsen of de workshop Free Running.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren de basis van het maken van een game.
  • Leerlingen leren de basis van het programma Scratch.
  • Leerlingen kunnen stappen van een ontwerpproces herkennen en uitvoeren.
  • Leerlingen ontwikkelen vaardigheden mbt de taal van digitale media.

Meer informatie aanvragen