Aanbieder

Workshop Graffiti tag

Workshop Graffiti tag

In het straatbeeld zie je ze veel voorbij komen, Graffiti tags. Leer jouw eigen tag maken!

Graffiti is begonnen in de achterbuurten van New York en heeft zich tot een volwaardige kunststroming ontwikkeld. Tegenwoordig wordt het onder andere in grafische vormgeving en de beeldende kunst gebruikt. We zien in het straatbeeld allerlei graffiti kunstwerken de omgeving sieren. Veelal zijn de kunstwerken gesigneerd met een unieke handtekening van de graffiti artiest, de zogenaamde ‘tag’. Leerlingen gaan tijdens deze workshop experimenteren met een eigen ontwerp.

Samenstelling van de workshop Graffiti tag

De leerlingen starten de workshop met een korte geschiedenisles over graffiti. De workshopleider vertelt over bekende kunstenaars en hun Graffiti tags. Waar is het begonnen en hoe heeft deze snelle kunstvorm zich ontwikkeld? Dan gaan de leerlingen een eigen ontwerp maken voor hun tag. Dit kan een handtekening of een symbool zijn. Als het ontwerp klaar is krijgen de leerlingen een les over de verschillende verfsoorten en materialen. Ze leren verfspuit-technieken en leren gebruik te maken van kleur in hun Graffiti tag. Dan is het tijd om het eigen ontwerp te spuiten. De workshop eindigt met elkaars werk aan elkaar te laten zien.

Aanvullende workshop mogelijkheden

Een tag is een belangrijk onderdeel van de kunstvorm voor een graffiti artiest. Laat uw leerlingen zich nog meer verdiepen in de kunstvorm met de workshop Stencil Graffiti. Toch kennismaken met een hele andere kunstdiscipline? Ontwerpen kan ook digitaal. Bijvoorbeeld de workshop Superimpose fotografie!

Leerdoelen

  • De leerling maakt kennis met de kunstvorm graffiti en de ontstaansgeschiedenis ervan.
  • De leerling leert werken met een verfspuitbus
  • De leerling leert inzicht krijgen in deze moderne vorm van typografie
  • De leerling leert over vakindeling en kleurgebruik

Meer informatie aanvragen