Aanbieder

Workshop Grime

Workshop Grime

Grime is in het theater nodig om acteurs van ver in de zaal nog goed te kunnen zien. De sterke verlichting op het podium kan de acteurs vervlakken maar met grime kun je elke expressie zien. Grimeren doen we ook om acteurs te laten veranderen in het karakter die ze spelen. Op deze manier wordt het naast het theater gebruikt in films. Een karakter dat gewond is, moet natuurlijk de meest realistische wonden hebben om het verhaal goed over te brengen op het publiek. Tijdens de workshop Grime gaan leerlingen zelf nepwonden maken.

Opbouw van de workshop Grime

De workshop Grime begint met het vormen van tweetallen, de leerlingen gaan elkaar namelijk grimeren. Een korte introductie over de basistechnieken en materialen volgt waarna de leerlingen zelf aan de slag gaan met grimeren. Ze oefenen in eerste instantie op hun eigen arm. Vervolgens maken ze een ontwerp van de wond die ze willen grimeren en werken deze uit op de arm of het gezicht van hun partner. Met de meest buitengewone materialen maken de leerlingen uitzonderlijke en realistisch ogende wonden. De workshop eindigt met het griezelen om elkaars werk. 

Aanvullende mogelijkheid

Trek het theater- en filmthema door met een van onze theaterworkshops, zoals de workshop Theatersport! Wilt u uw leerlingen kennis laten maken met een hele andere kunstdiscipline? Ons aanbod is enorm veelzijdig. Keus genoeg!

Leerdoelen

  • De leerling leert verschillende grimeertechnieken met verschillende materialen.
  • De leerling wordt uitgedaagd zijn/haar eigen creativiteit en verbeelding in te zetten.
  • De leerling leert een eigen grime ontwerp binnen een thema te maken en deze uitwerken.

Meer informatie aanvragen