Aanbieder

Workshop Hiphopdance

Workshop Hiphopdance

Bij de hiphopcultuur komen vele kunstvormen kijken. Muziek, rappen, poëzie en dans. In de workshop Hiphopdance gaan leerlingen de danselementen aanleren om zo zelf hun verhaal te kunnen vertellen met hiphop. Hier is geen enkele danservaring voor nodig! De muziek is leidend en je gaat op zoek naar de hiphopmoves die bij jou passen. Vergeet niet sport- of comfortabele kleding aan te trekken.

Opbouw van de workshop

De Hiphopdance workshopleider start met het vertellen over de hiphopcultuur. Misschien dat er leerlingen zijn die zich hier in herkennen? Ook muziek komt aan bod, waarna de leerlingen de warming up in gaan. De dansstijl gaat over het bewegen in een bepaalde flow, passend bij het verhaal en de muziek. De workshopleider danst een aantal basisbewegingen uit de Hiphopdance en laat zien hoe deze zijn opgebouwd. De moves zijn toegankelijk voor iedereen, ook als je geen danservaring hebt. Vervolgens gaan de leerlingen in groepjes de basisbewegingen upgraden door zelf input te geven. Met de meest simpele bewegingen valt al een gave hiphopdans te maken! Afhankelijk van het niveau van de groep, kan de workshopleider wat meer snelheid of techniek toevoegen aan de dans. Zo maken de leerlingen kennis met de opbouw en hoe Hiphopdance werkt. Ook wordt er aandacht besteed aan uitstraling en show! De leerlingen zijn elkaars publiek en geven elkaar zo tips om hun dans nog beter over te kunnen brengen.

Aanvullende mogelijkheid

Interesse in nog meer dansworkshops zoals Hiphopdance? Kijk eens bij Workshop Capoeira of de Workshop Choreografie. Stel zo bijvoorbeeld een gave urban cultuurdag samen met workshops zoals de Workshop Graffiti of Workshop Beatmaking.

Leerdoelen

  • De leerlingen maken kennis met de hiphopcultuur en zo met hiphopdans.
  • De leerling kan hiphopdans herkennen en zelf basisbewegingen maken. 
  • De leerling ervaart plezier bij het dansen.
  • Er is een zodanig veilige sfeer in de groep, dat leerlingen meegaan in het dans.
  • De leerlingen worden bewust gemaakt van hun lichaam en kunnen reageren op ritme.

Meer informatie aanvragen