Aanbieder

Workshop Illustratie

Workshop Illustratie

Overal zie je wel illustraties voorbij komen. Net als fotografie is deze kunstvorm een groot onderdeel van onze visuele samenleving. Illustraties worden gemaakt met verschillende tekentechnieken en materialen. Verf, krijt, potlood, inkt, noem maar op. Leerlingen gaan in deze workshop experimenteren met verschillende materialen en technieken. Ze ontdekken daardoor hun talenten en maken de gaafste illustraties!

Opbouw van de workshop Illustratie

De workshop begint met een korte analyse van een illustratie. Verschillende functies komen aan bod. Waar worden illustraties voor gebruikt? Ook kijkt de leerling naar het verband tussen tekst en beeld. En hoe zien verschillen in stijl, functie en materiaal eruit? Daarna is het al snel tijd om zelf aan de slag te gaan! De ideeën komen op papier tot leven dankzij korte actieve opdrachten en schetsen. Vervolgens werken de leerlingen deze uit tot een volledige illustratie. Ze maken hierbij gebruik van verschillende materialen en tekentechnieken. De nadruk ligt tijdens de workshop vooral op zoveel mogelijk doen! Het gevolg is een overvloed aan prachtige eindresultaten die de leerlingen met elkaar delen.

Aanvullende mogelijkheden

De leerlingen kennis laten maken met andere kunstdisciplines? Deze workshop boeken scholen vaak samen met de workshop Animatie of de workshop Podcast maken!

Leerdoelen

  • De leerling leert over wat illustraties zijn en welke functie zij hebben
  • De leerling leert werken met verschillende (teken)materialen en ziet de mogelijkheden daarin
  • De leerling leert over het verband tussen beeld en tekst
  • De leerling maakt kennis met verschillende technieken als typografie, kleurgebruik en vakverdeling

Meer informatie aanvragen