Aanbieder

Workshop Monotype Design

Workshop Monotype Design

Met de monotype druktechniek kan een afbeelding een keer gedrukt worden. Leerlingen maken in de workshop Monotype Design een eigen ontwerp en drukken deze vervolgens op een katoenen shopper. Ze doorlopen het hele proces, van ontwerp tot druk. Wat zal het worden? Na de workshop kunnen de leerlingen hun shopper meteen mee naar huis nemen. De workshop is erg geschikt om in thema’s te gieten die spelen op school, zoals duurzaamheid, het eindexamen etc.

Opbouw van de workshop

De workshop begint met een korte les over de monotype druktechniek, design en vormgeving. Dan is het tijd voor de leerlingen om hun eigen ontwerp voor op de tas te gaan maken. Dit kan bijvoorbeeld een eigen ontworpen logo zijn of een hobby die uitgebeeld wordt als symbool. Vervolgens gaan de leerlingen hun ontwerp drukken met de monotype druktechniek op de katoenen shopper. De workshop eindigt met de shoppers aan elkaar laten zien en leerlingen mogen hun eigen ontworpen shoppers meenemen naar huis.

Aanvullende mogelijkheid

Wilt u uw leerlingen kennis laten maken met andere druktechnieken? In aanvulling op de workshop Monotype Design, kan je ook kijken bij de workshops Etsen of workshop Zeefdrukken! Of uw leerlingen kennis laten maken met een hele andere kunstdiscipline? Ons aanbod is enorm divers!

Leerdoelen

  • De leerling maakt kennis met monotype als grafische druktechniek.
  • De leerling doorloopt het gehele creatieve proces, van idee tot eindproduct.
  • De leerling leert over design, vormgeving en esthetiek. 

Meer informatie aanvragen