Aanbieder

Workshop Protopiper

Workshop Protopiper

Leerlingen maken tijdens deze workshop sculpturen met een heel bijzonder apparaat: de Protopiper. De Protopiper is een grote 3D-printerpen. Tape wordt omgevormd tot zelfklevende buis waar allerlei sculpturen van gecreëerd kunnen worden. Een mooie samenkomst van techniek, beeldende kunst en design!

Opbouw van de workshop

De workshop start met een introductie over de Protopiper. De workshopdocent legt uit wat de Protopiper is en wat je er allemaal mee kunt doen. Dit bijzondere apparaat vormt tape om tot een zelfklevende buis en met deze buizen worden sculpturen gemaakt. Het is bedacht door studenten van het MIT. Ze wilden een apparaat ontwikkelen waarmee je met materiaal wat overal ter wereld te verkrijgen is, prototypes kan maken.

Na het maken van een globaal ontwerp op papier, gaan de leerlingen aan de slag met de Protopiper. Ze bouwen hun ontwerp met de buizen die ze maken met de Protopiper. Het gave is dat ze gedurende de workshop hun ontwerpen ook snel met de protopiper kunnen aanpassen. Wil je een ander element toevoegen? Dan kan je die eraan vastplakken. Ook kan je onderdelen simpel verwijderen door het eruit te knippen. Op het einde van de workshop staat het lokaal vol met ontwerpen van de leerlingen! De kunstwerken zijn trouwens ook heel licht, dus goed op te hangen!

Aanvullende mogelijkheid

Wij hebben nog veel meer vernieuwende workshops in ons aanbod! Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de workshop Augmented Reality of de workshop 3D Printerpen tekenen.

Leerdoelen

  • De leerling leert over de verbinding tussen techniek en kunst
  • De leerling ontwikkelt ruimtelijk inzicht en houdt zich bezig met de stabiliteit van het object en driedimensionale vormen
  • De leerling wordt uitgedaagd na te denken over de mogelijkheden bij het ontwerpen van een 3D-object
  • De leerling leert van een tweedimensionaal ontwerp een driedimensionaal object te maken.

Meer informatie aanvragen