Aanbieder

Workshop Stage Fight

Workshop Stage Fight

Stage fight is een theaterspeltechniek waarbij er een aanvaring wordt uitgespeeld. Dit is vaak een vechtscène waarbij theatrale bewegingen van de acteurs op elkaar gericht zijn, maar ze elkaar amper raken! Stage fight-technieken geven de illusie van een fysiek gevecht, maar het is gewoon goed theaterspel. De workshop Stage fight vraag om controle en lichaamsbewustzijn. Als de basis geleerd is, kunnen leerlingen hun eigen scènes maken.

Opbouw van de workshop Stage Fight

De workshopleider start met een aantal demonstraties en neemt de leerlingen mee in het ontstaan van stage fight. Om goed en veilig aan de slag te kunnen volgt een warming up, daarna gaan leerlingen in duo’s aan de slag. Allereerst met het oefenen van aantal basistechnieken. Denk hierbij aan een goede slag, stoot of trap, zonder dat er iemand geraakt wordt. Daar moet uiteraard een theatrale laag aan worden toegevoegd! Het principe actie is reactie speelt daarin natuurlijk een grote rol. De workshopleider daagt de leerlingen uit tot het spelen met grootse reacties, in emotie en ook fysiek. Een ander belangrijk onderdeel is het maken van geluid. Niet alleen met de stem, maar ook het geluid van die klap of slag. Wist je dat het slachtoffer deze vaak maakt, en je dat niet ziet omdat je als kijker naar de vechter kijkt? De leerlingen kunnen met al de geleerde technieken hun eigen vechtscene maken. Spanning en sensatie!

Aanvullende mogelijkheid

Met andere speltechnieken van theater aan de slag? Kijk eens bij de workshop Theatersport. Maak er bijvoorbeeld een themadag van met andere vormen van performance, zoals met de workshop Choreografie.

  • Leerlingen leren een aantal basistechnieken van stage fighting.
  • Leerlingen leren om groots te bewegen met controle en focus
  • Leerlingen leren om te acteren volgens het actie is reactie principe.
  • Leerlingen kunnen het geleerde direct toepassen in een zelf verzonnen scène.

Meer informatie aanvragen