Aanbieder

Workshop Stencil Graffiti

Workshop Stencil Graffiti

Hoewel geboren uit de straatcultuur is graffiti tegenwoordig een volwaardige kunstvorm. Graffiti kunstwerken sieren de museamuren en we kennen al wat wereldberoemde graffitikunstenaars zoals Jean-Michel Basquiat en de hedendaagse Banksy. Kunstenaars die met hun kunstwerken de gevestigde orde uitdagen op een speelse rebelse wijze. Hoe doen zij dat? Tijdens deze workshop leren leerlingen hun eigen graffitikunstwerk maken met behulp van de stencil techniek.

Opbouw van de workshop

De workshop start met een korte les over de geschiedenis van graffitikunst. Waar komt het vandaan en hoe heeft het zich ontwikkeld? Na deze les krijgen de leerlingen een introductie in het maken van graffitikunst met behulp van stencils. Het gebruik van stencils is een techniek die graffitikunstenaars graag gebruiken om onder andere diepte in hun werk te creëren en de mogelijkheid te hebben om hun ontwerp te dupliceren. 

De leerlingen maken een eigen ontwerp en snijden stencils van hun ontwerp. Dan is het tijd om te spuiten en de stencils op te bouwen tot een sterk beeld. Tijdens het maken van het werk leren de leerlingen over verschillende spuittechnieken en kleurgebruik. De workshop eindigt met langs elkaars werk lopen en deze bespreken met elkaar.

Aanvullende mogelijkheid

In de jaren ’70 tot heden hadden en hebben graffiti kunstenaars meestal een eigen unieke ‘tag’, een visuele handtekening en boodschap die ze door het stadslandschap verspreiden.  Laat uw leerlingen ook een eigen tag ontwerpen tijdens de workshop Graffiti Tag!

Leerdoelen

  • De leerling maakt kennis met de kunstvorm graffiti en zijn geschiedenis.
  • De leerling leert werken met een verfspuitbus.
  • De leerling leert stencils ontwerpen en maken.
  • De leerling leert over kleurgebruik, vakindeling en het gebruik van meerdere verflagen.

Meer informatie aanvragen