Aanbieder

Workshop Superimpose Fotografie

Workshop Superimpose Fotografie

Het surrealisme is een kunststroming waarbij beelden absurdistisch zijn en weinig met een realistische weergave van de werkelijkheid te maken hebben. Salvador Dalí is een van de bekendste kunstenaars binnen deze kunststroming. Dalí is een schilder maar tegenwoordig wordt het surrealisme ook vaak toegepast in de fotografie. Tijdens de workshop Superimpose Fotografie gaan uw leerlingen een eigen surrealistische foto maken. Ze maken kennis met deze kunststroming en leren anders naar beeld te kijken. Door middel van de superimpose techniek worden in deze workshop de meest unieke surrealistische foto’s gemaakt.

Opbouw van de workshop

De workshop Superimpose begint met een introductie over het surrealisme en met name surrealistische fotografie. We laten voorbeelden van hedendaagse fotografie zien, zoals van Annegien Schilling en we duiken kort in de geschiedenis van het surrealisme. We leggen verbanden met onder andere de kunstschilder Salvador Dalí en bekijken andere voorbeelden van het surrealisme.

Dan is het tijd dat de leerlingen een eigen surrealistische foto gaan bedenken en maken. Ze maken gebruik van de superimpose techniek en krijgen een les van de workshopdocent over het gebruik van deze techniek en de mogelijkheden. De workshopdocent geeft een uitleg over de mogelijkheden van fotobewerking binnen de bewerkingssoftware. Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen foto. Aan het einde van de workshop presenteren leerlingen hun werk aan elkaar.

Aanvullende mogelijkheid

Andere vormen van fotografie ontdekken? Neem dan een kijkje bij de workshops Pinhole Fotografie of de workshop Fotografie! Maak er bijvoorbeeld een themadag van met een van onze andere workshops in allerlei kunstdisciplines!

Leerdoelen

  • De leerling leert basistechnieken van digitale fotobewerking.
  • De leerling leert gebruik te maken van sfeer en uitstraling in beeld.
  • De leerling leert binnen een thema hun boodschap te verwerken en over te brengen in beeld.

Meer informatie aanvragen