Aanbieder

Workshop Virtual Reality

Workshop Virtual Reality

Iedereen heeft inmiddels al wel eens van Virtual Reality gehoord en velen hebben ook al eens zo’n bril opgezet. Maar nog maar weinig mensen hebben ook echt zelf iets in VR gemaakt, oftewel in 360 graden. In deze workshop maken leerlingen hun eigen Virtual Reality film zodat deze later teruggekeken kan worden!

Opbouw van de workshop

De workshopleider start met een introductie over wat Virtual Reality is en hoe het op dit moment gebruikt wordt. De workshopleider daagt de leerlingen ook uit eens vooruit te denken naar hoe deze techniek in de toekomst gebruikt kan worden. Daarna gaan de leerlingen al snel zelf aan de slag met het bedenken van hun 360 graden film. Ze bedenken met elkaar een verhaal en hoe ze dit willen uitbeelden in de film. De film wordt met een speciale Virtual Reality camera opgenomen. Deze camera neemt de hele ruimte op, er is geen voor of achter de camera meer. Alle leerlingen spelen dus tegelijk in de film. Met het terugkijken lijkt het dan net alsof je in het midden van de film staat!

Aanvullende mogelijkheden

Benieuwd hoe je de workshop Virtual Reality kan combineren met andere workshops over acteren voor de camera of digitale media op school? Kijk eens bij de workshop Filmacteren of de workshop Augmented Reality.

Leerdoelen

  • Leerlingen maken kennis met virtual reality als nieuwe vorm van film en theater.
  • Leerlingen maken kennis met virtual reality door zelf een vr-film te maken.
  • Leerlingen leren een verhaal te vertellen in een film.

Meer informatie aanvragen