Aanbieder

Workshop Vloggen

Workshop Vloggen

YouTube staat er vol mee; gave vloggers! Leerlingen kijken de hele dag naar Milan Knol en Dylan Haegens. Maar hoe maak je nou zelf zo’n populaire en aansprekende vlog? Hoe kan jij je onderscheiden van de andere duizenden? In deze workshop leren de leerlingen een aantal succesfactoren en leren ze op een korte en krachtige manier hun boodschap over te brengen.

Workshop Vloggen tijdens de CKV-dag

Opbouw van de workshop

De workshop start met een korte introductie over vloggen. Niet om de leerlingen voorbeelden van vlogs te laten zien (die zien ze al genoeg), maar om ze een aantal succesfactoren te laten herkennen. Wat doen vloggers nou eigenlijk waardoor hun filmpjes zo aanspreken? Welke technieken herkennen ze en hoe en welke kunnen ze in hun eigen vlog verwerken? Daarna gaan de leerlingen snel zelf aan de slag met het bedenken van een onderwerp en dit vastleggen in een film. Maar dan zijn ze er nog niet! Ze gaan vervolgens op iPads monteren en voorzien hun vlog van muziek of geluidseffecten. Ze leren dus niet alleen een verhaal vast te leggen, maar ook een basis aan montagetechnieken. Op het einde van de workshop kijken de leerlingen elkaars vlogs terug en wisselen ze ervaring uit.

Aanvullende mogelijkheden

Wil je leerlingen naast het Vloggen ook laten kennismaken met andere mediavormen? Kijk dan eens bij de workshop Sound Design of de workshop Augmented Reality.

Leerdoelen

  • Leerlingen leren basis opname- en montagetechnieken.
  • Leerlingen leren hun eigen verhaal te vangen in een film.
  • Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over de impact van online film.
  • Leerlingen werken samen aan een creatief product.

Meer informatie aanvragen