Aanbieder

Workshop Zeefdrukken

Workshop Zeefdrukken

Zeefdrukken is een druktechniek die al eeuwen bestaat. Het is een eenvoudige druktechniek waarmee bijvoorbeeld prints op textiel gedrukt kunnen worden. De bedoeling is om grote oplages van een ontwerp te kunnen drukken. Zo kunnen er bijvoorbeeld honderden t-shirts met exact dezelfde opdruk gedrukt worden. Tijdens de workshop Zeefdrukken gaan leerlingen een eigen ontwerp drukken.

Opbouw van de workshop Zeefdrukken

Leerlingen krijgen aan het begin van de workshop een korte les over de techniek van zeefdrukken en de geschiedenis. Ze maken kennis met bekende kunstenaars die gebruikmaakten van deze techniek zoals Banksy. Aan de hand van een demonstratie leren leerlingen hoe de druktechniek in zijn werk gaat. Daarna gaan ze snel aan de slag met het maken van hun eigen ontwerp. Ze maken een ontwerp en verwerken deze tot een sjabloon. Ze kunnen hierbij gebruik maken van meerdere kleuren, maar dat vergt wel de nodige nauwkeurigheid. Als ze hun ontwerp hebben uitgesneden gaan ze hun eerste druk maken. Dit doen ze op papier. Als de leerlingen tevreden zijn met het resultaat kunnen ze een kleine productielijn starten en meerdere versies maken.

Aanvullende mogelijkheid

Wilt u uw leerlingen kennis laten maken met nog meer druktechnieken? Neem dan een kijkje bij de workshop Etsen of de workshop Monotype design.

Leerdoelen

  • De leerling leert de basis van de zeefdruktechniek en leert hier zelfstandig mee werken.
  • De leerling experimenteert met zeefdrukmogelijkheden en maakt een eigen ontwerp.
  • De leerling leert over verschillende eigenschappen van kleurgebruik en materialen.

Meer informatie aanvragen